Compromís proposa incrementar la xarxa i els recursos dels Punts de Trobada Familiar

ortega

La diputada de Compromís a les Corts i també alcaldessa de Carlet, Mª Josep Ortega, ha presentat una proposta per tal de incrementar la xarxa i els recursos dels Punts de Trobada Familiar (PTF) al País Valencià. Segons ha explicat, “els PTF són pocs, mal dotats, saturats, i mal repartits geogràficament perquè estan prop de la ciutat de València. Això vol dir que, per exemple, un xiquet o xiqueta del partit judicial de Carlet ha de recórrer 40 ó 60 kilòmetres per poder trobar-se amb la seua mare o el seu pare. Recordem que actualment, al País Valencià existeixen 17 punts de trobada familiar dependents de la Generalitat i un punt de trobada familiar dependent de l’Ajuntament de València”.

“Considerem que cal augmentar el nombre de Punts de Trobada Familiar, tenint en compte l’actual dispersió geogràfica dels PTF ja existents, garantint com a mínim un per cada comarca del País Valencià, de manera que es garantisca l’accés a aquest recurs per a tots els valencians i valencianes”. 

“Així, des de Compromís proposem fer un estudi, comarcalitzar-los i dotar-los dels recursos necessaris. Urgeix una atenció més individualitzada als i les menors i més cobertura professional, amb equips tècnics suficients, tant d’advocats, auxiliars administratius, psicòlegs, treballadors socials com educadors. Estem parlant de drets de menors, que han d’estar per damunt d’altres prioritats”.

A més a més, Ortega ha denunciat que “cal una revisió de la Llei 13/2008, reguladora dels Punts de Trobada Familiar de la Comunitat Valenciana per tal de corregir els errors terminològics en quant a violència de gènere, i donar-li visibilització per a reflectir correctament la realitat social. Aquesta és una qüestió molt important perquè els PTF tenen la funció de garantir la seguretat física i psicològica de les dones víctimes de violència de gènere. I, al mateix temps, han de garantir la seguretat dels i les filles menors, per la qual cosa és imprescindible que hi haja una supervisió professional”. 

“Des de Compromís demanem que els PTF siguen de veritat els centres que servisquen per garantir els drets dels menors. Es tracta d’òrgans regulats per la llei de 2008, que està plena d’errades terminològiques en quant a violència de gènere que cal corregir, però que a més a més en estos moments són els grans oblidats”, ha conclòs la diputada Mª Josep Ortega.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: